Koulutus ja konsultaatio Litium-ioniakkuja käyttäville

Paloriski Litium-ioniakuissa on pieni, mutta palon sattuessa akku on erittäin hankala sammuttaa ja palon aiheuttamat vahingot nousevat helposti suuriksi. Akkupaloihin voi kuitenkin varautua niin rakenteellisen paloturvallisuuden että akkupalon sammuttamisen menetelmin.

Akkupalon syttyessä olennaista on pystyä tunnistamaan alkava akkupalo ja osata toimia tilanteessa oikein. Koulutuksessamme käymme läpi akkupaloon varautumisen ja akkupalon sammuttamisen ja leviämisen estämisen.

Akkupalot käyttäytyvät aivan eri tavalla kuin tavanomaiset tulipalot, joten myös palon tapahtuessa käytettävät, hyödylliset menetelmät ovat erialaisia. Koulutuksemme paneutuu näihin selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla.

Useat suuremmat akut, kuten esimerkiksi polkupyörän akut, vaativat pitkiä latausaikoja. Polkupyörän akun lataaminen täyteen vie helposti jopa seitsemän tuntia. Akkupalon riski kasvaa akkua ladattaessa, joten on tärkeää että akun lataamisen turvallisuuteen kiinnitetään huomiota ja latausjärjestelyissä huomioidaan paloriski.

Meiltä saat organisaatioosi maan eturivin osaamisen ja ajantasaisen koulutuksen Litium-ioniakkuihin liittyviin riskeihin varautumisesta. Koulutuksia teemme joko etäyhteydellä tai paikan päällä, asiakkaan tiloissa tai muualla.

Olemme erikoistuneet teollisuuden, yritysten ja julkisen sektorin akkujärjestelmien paloturvallisuusmenetelmiin ja rakenteelliseen paloturvallisuuteen energiavarastoissa. Toimintamallimme perustuu aina riskinarvioon ja tarkoituksen mukaisten menetelmien valintaan. Yhdessä löydämme taatusti kustannustehokkaan turvallisuusratkaisun jokaiseen kohteeseen.

Asiantuntijat

Marko Hassinen

Puh. 040 549 5551

FT, kyberturvallisuus

Certified Information Systems Security Specialist (CISSP)

Sivutoiminen pelastuslaitoksen yksikönjohtaja vuodesta 1990

Marko Hassinen

Tel. +358 40 549 5551

Ph. D. Cyber security

Certified Information Systems Security Specialist (CISSP)

Part time unit commander at Fire and Rescue services since1990

Marko Hassinen on sivutoimisesti rientänyt Pohjois-Savolaisten apuun jo yli kolmen vuosikymmenen aikana ja hakenut puusta aikakin kolme kissaa sekä pelastanut muutaman ihmisen jäistä. Hälytystehtäviä tuona aikana on kertynyt nelinumeroinen määrä. Pelastusopiston Erikoistutkijana hän on vuosien ajan tutkinut Litium-ioniakkujen paloja vuoroin sytyttäen, vuoroin sammuttaen. Palosuojelurahaston innovaatiopalkintolautakunta on palkinnut Hassisen kahteen otteeseen innovaatiopalkinnolla.

Email: firstname.lastname@frif.fi